Lady de Winter,Susan Hill

A dorit sa continue celebrul roman de dragoste Rebecca (Daphne du Maurier) si a reusit. A dat o continuare povestii de la Manderley care din punctul sau de vedere a ramas cu o actiune neterminata, ceea ce i-a oferit scriitoarei oportunitatea de a da o finalitate operei lui Daphne. Daca in romanul „Rebecca” ni s-a prezentat viata lui Maxim de Winter si a sotiei sale (cu care s-a casatorit dupa moartea Rebeccai) desfasurate in luxosul conac Manderley, loc umbrit de prezenta morbida a unei moarte si a amintirilor ce par sa revina continuu, in „Lady de Winter” ne este prezentata viata celor doi de la Cobbet’s Brake. Dupa ce Manderley a ars in flacari, a urmat razboiul. La zece ani dupa razboi incepe si subiectul cartii lui Susan Hill. Aceasta noua fateta a povestii ne aduce in prim plan moartea Beatricei, coroana de crini alba gasita la mormantul acesteia care purta o carte de vizita cu initiala „R”, vizita lui Maxim si a sotiei sale la Frank Crawlley in Scotia, stabilirea lor pe domeniul Cobbet’s Brake, o vizita la Londra a sotiei lui Maxim (aici se intalneste cu Jack Favell), iar mai apoi aparitia doamnei Danvers din nou in viata celor doi soti de Winter.
Aparitia lui Jack si a doamnei Danvers la garden-party-ul dat de familia de Winter insca mari controverse intre cei doi. Rememoreaza pas cu pas scenariul crimei provocand certuri intre Maxim si sotia lui. Intr-un acces de furie, Maxim pleaca in viteza cu masina, izbindu-se de un copac.
Urmeaza ritul de incinerare a lui Maxim, romanul terminandu-se cu cenusa acestuia care este purtata pe drumul care duce catre Manderley.
Iata continuarea romanului „Rebecca”, iata destinul tragic precedat de neinplinire pe plan familial si sentimental, o familie si vieti distruse din cauza unei crime comise de Maximiliam De Winter cand a a aflat ca prima lui sotie, Rebecca, il insela.

3 gânduri despre „Lady de Winter,Susan Hill

Opinia ta :)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s