„Refugiul”

Tocmai am terminat de citit „Refugiul”, ultima carte a lui Nicholas Sparks a cărei ecranizare ruleaza în cinematografe încă din februarie.

Subiectul romanului aduce în prim plan povestea de dragoste dintre Katie şi Alex umbrită de trecutul pe care îl ascunde Katie şi care se pare că încă o urmăreşte.

Căsătorită cu un detectiv, Erin este nevoită să suporte bătăile frecvente primite de la soţul său, Kevin. Dorind să scape de sub teroara lui, Erin fură identitatea fetei abia decedate a vecinilor săi-Katie Feldman şi fuge de acasă în timp ce soţul ei este plecat la un proces in Malborough. Nelăsând urme la plecarea sa, ajunge să locuiască în Southport unde se întâlneşte cu Alex: după o carieră în poliţie, Alex conduce un magazin universal, este văduv, tatăl a doi copii pe care îi iubeşte enorm.

Katie este nevoită să muncească în ture lungi pentru a strânge cât mai multe economii în cazul în care Kevin o va găsi , iar ea va fi nevoită să fugă iarăşi. Nu are prieteni, trăielte singură, la marginea oraşului, iar din când în când trece pe la magazinul lui Alex pentru a-şi cumpăra cele necesare. Vizitele devin însă din ce în ce mai frecvente, iar între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste.

Kevin însă, după lungi investigaţii, reuşeşte să îi dea de urmă şi pleacă în căutarea ei, la drum cu cei doi „prieteni” ai lui: sticlele de vodka şi pistolul din dotare.

Ajuns în Southport şi aflând despre relaţia soţiei sale cu Alex, devine furios, sigur că vrea să îi distrugă şi dă foc casei lui Alex.

Rănit, ameţit de la alcool şi stând faţă în faţă cu Katie, Kevin îşi pierde minţile, delirând şi cade secerat la pământ.

Alex, Katie şi cei doi copii, încep o viaţă împreună, ştiind de acum că nu mai există niciun pericol care să le afecteze fericirea.

Bineînţeles, acesta este rezumatul cât mai comprimat posibil al romanului. Vă las pe voi să descoperiţi singuri restul poveştii care, cu siguranţă vă va captiva încă din primele pagini. Am omis multe personaje cheie din roman, multe acţiuni, dar vă asigur că acestea sunt cele care merită să fie descoperite de voi!

Imagine

Opinia ta :)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s